Κινητά και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ανάκτηση δεδομένων από κινητά και λογαριασμούς στα social media

Όπως και στον υπολογιστή έτσι και στα κινητά τηλέφωνα γίνεται να επαναφέρουμε όλα τα αρχεία που έχουν διαγραφεί από την ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία το κινητό μας τηλέφωνο. Η διαδικασία αυτή διαρκεί από 30 λεπτά έως και 5 ημέρες ανάλογα τον όγκο των δεδομένων που έχουν διαγραφεί. Στην περίπτωση που υπάρχει κωδικός κλειδώματος οθόνης ο χρόνος αυξάνεται ανάλογα με την δυσκολία του κωδικού.

 

Τα ηλεκτρονικά μέσα έχουν κυριαρχήσει πλέον στην καθημερινότητά μας, αποτελώντας αναγκαίο μέσω για την προσωπική αλλά και επαγγελματική δραστηριότητα των ατόμων. Την τεχνολογική αυτή εξέλιξη όπως είναι φυσικό έπρεπε να ακολουθήσει και το επάγγελμά μας. Στον τομέα των μέσω κοινωνικής δικτύωσης παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως:


 • Ανάκτηση δεδομένων από κινητά Smartphone, iphone, symbian.(εικόνες, τοποθεσίες, κλήσεις, μηνύματα, έγγραφα, αποθηκευμένοι κωδικοί κ.α.)
 • Ανάκτηση διαγραμμένων δεδομένων από tablet Smartphone, iOS, κ.α.
 • Lock Screen Remove. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό κλειδώματος του κινητού σας τηλεφώνου έχουμε την δυνατότητα να σας το ξεκλειδώσουμε.
 • Ανάκτηση διαγραμμένων δεδομένων από υπολογιστή.
 • Πρόγραμμα παρακολούθησης κινητού τηλεφώνου. Κλήσεις, μηνύματα, τοποθεσία, ιστορικό web, yahoo, facebook, καθώς και όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές.
 • Πρόγραμμα παρακολούθησης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οποιαδήποτε κίνηση πραγματοποιείται στον υπολογιστή παρακολουθείται και καταγράφεται δίνοντάς σας τη δυνατότητα να έχετε 24 ώρες τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή.
 • Έλεγχος μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Facebook , Twitter, Yahoo κ.α.

Όταν διαγράφετε ένα αρχείο στο κινητό σας, στην πραγματικότητα, τα ίχνη του αρχείου υπάρχουν ακόμα στην μνήμη. Το λειτουργικό σύστημα απλά μαρκάρει τον χώρο που βρισκόταν το αρχείο ως "κενό". Ως αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να βρείτε το αρχείο και η συσκεύη βλέπει ότι το αρχείο λείπει. Εμείς, με την χρήση της τεχνολογίας που διαθέτουμε μπορούμε από αυτά τα ίχνη του αρχείου να το ανακτήσουμε εξ'ολοκλήρου.

 

Τι επιτυγχάνουμε κάνοντας ανάκτηση δεδομένων από κινητά και υπολογιστές;

Με την ανάκτηση δεδομένων μπορούμε να επαναφέρουμε :

 • Διαγραμμένες επαφές.
 • Διαγραμμένα αρχεία κλήσεων. Ποίον καλέσαμε και πότε; Καθώς και πόσο διήρκησε η κλήση.
 • Διαγραμμένα μηνύματα.
 • Διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο.
 • Στίγμα gps. Την τοποθεσία δηλαδή που βρισκόταν το κινητό μας κάθε φορά που ήταν ανοιχτό το gps.
 • Διαγραμμένες συνομιλίες από viber, facebook, skype κ.α .
 • Διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
 • Cookies και ιστορικό web. Το ιστορικό αναζητήσεών μας στο internet.

Υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων ακόμα και αν το κινητό σας τηλέφωνο έχει καταστραφεί.

Σε ποια κινητά μπορεί να γίνει ανάκτηση και τι ποσοστό επιτυχίας υπάρχει;

Τα κινητά που είναι ανακτήσιμα 100% είναι αυτά που έχουν ως λειτουργικό σύστημα το Android. Στα κινητά που λειτουργούν με operating system iOS όπως είναι τα iphone, symbian όπως είναι τα nokia και Microsoft υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στην ανάκτηση δεδομένων αλλά και πάλι το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 80%.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να ανακτήσουν μόνοι τους τα δεδομένα μέσα κάποιου δωρεάν προγράμματος που βρίσκουν στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι γνώστης του αντικειμένου και προσπαθήσει μόνος του να «πειράξει» τις επιλογές προγραμματιστή του κινητού ή να κάνει επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθούν όλα τα αρχεία και να μην είναι πλέον ανακτήσιμα.
Έχοντας τον πλέον κατάλληλο εξοπλισμό είμαστε στην διάθεσή σας.

Αποθηκεύουμε πολλά σημαντικά δεδομένα, αρχεία και έγγραφα στα κινητά μας τηλέφωνα, όπως επαφές και αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις e-mail, μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, έγγραφα PDF, έγγραφα του Office κλπ. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για τα δεδομένα τους παρά για το ίδιο το τηλέφωνο. Για χρήστες smart phone, εάν το τηλέφωνό σας έχει καταστραφεί και δεν μπορείτε να εισέλθετε στο λειτουργικό σύστημα του κινητού για οποιονδήποτε λόγο, δε θα μπορείτε να συνδέσετε απευθείας το τηλέφωνο με τον υπολογιστή και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία.

Ενδείξεις βλάβης σκληρού δίσκου

Οι σκληροί δίσκοι είναι αρκετά ανθεκτικοί, αλλά μερικές φορές αποτυγχάνουν. Κάποιες ενδείξεις βλάβης είναι οι εξής:
 • Παράξενοι θόρυβοι

  Μερικές φορές μπορεί να ακούτε περίεργους θορύβους που μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο σκληρός σας δίσκος αρχίζει να μην λειτουργεί σωστά.

 • Δεδομένα που εξαφανίζονται

  Εάν κάποια δεδομένα εξαφανιστούν ή δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε έγγραφα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο δίσκος σας έχει βλάβη. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι όπως ένας ιός, αλλά αυτά είναι συμπτώματα μιας κατεστραμμένης μονάδας δίσκου.

 • Ο υπολογιστής καταρρέει

  Αν ο υπολογιστής σας εμφανίζει τακτικά τη μπλε οθόνη (που υποδηλώνει ότι είναι λίγο πριν την καταστροφή του) ή καταρρέει κατά τη διάρκεια της εκκίνησης θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη προβλήματος μονάδας δίσκου.

 • Αργοί χρόνοι πρόσβασης

  Οι σύγχρονοι υπολογιστές έχουν εξαιρετικά γρήγορους επεξεργαστές, επομένως δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανοίξει ένας φάκελος ή να φορτωθεί ένα αρχείο. Αν συμβεί αυτό, τότε ο δίσκος σας ίσως να έχει βλάβη.

Οι σκληροί δίσκοι είναι ευαίσθητοι και μπορούν εύκολα να καταστραφούν εάν τους βγάλετε από το περίβλημα. Εάν δεν είστε σίγουροι ή δεν αισθάνεστε σίγουροι, είναι καλή ιδέα να πάτε στο τοπικό κατάστημα υπολογιστών ή να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για την ανάκτηση δεδομένων.

Συμβουλές πρόληψης και προετοιμασίας

Είναι αλήθεια ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και ότι η ανάκτηση δεδομένων κινητού μπορεί να είναι ακριβή. Ωστόσο, με τις σωστές συμβουλές προετοιμασίας, μπορεί να γίνει οικονομικά, αποφεύγοντας μεγάλο μέρος του κόστους που σχετίζεται με την ανάκτηση χαμένων ή κατεστραμμένων αρχείων .

Ακολουθούν 3 συμβουλές προετοιμασίας για να διασφαλίσετε την αποτελεσματική ανάκτηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας:

 1. Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων και φακέλων στη συσκευή σας σε μια εξωτερική πηγή, όπως η αποθήκευση cloud.
 2. Διατηρείτε το λογισμικό προστασίας από ιούς ενημερωμένο τακτικά για να ελαχιστοποιήσετε τυχόν πιθανούς κινδύνους ιών που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη μνήμη της συσκευής σας ή να καταστρέψουν τα υπάρχοντα αποθηκευμένα αρχεία δεδομένων.
 3. Διατηρείτε πάντα τη συσκευή σας σε ασφαλές περιβάλλον όπου δεν θα υποστεί φυσική ζημιά λόγω έκθεσης σε θερμότητα, νερό ή κραδασμούς.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι εάν συμβεί το χειρότερο, έχετε λάβει όλα τα εύλογα μέτρα για την επιτυχή ανάκτηση διαγραμμένων δεδομένων τηλεφωνίας χωρίς υπερβολικά έξοδα. 

Επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν άτομα που έχουν χάσει ψηφιακές πληροφορίες από τους υπολογιστές και τις κινητές συσκευές τους. Αυτές οι υπηρεσίες με εξειδικευμένα εργαλεία, γνώσεις και τεχνογνωσία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων ή την αποκατάσταση κατεστραμμένων σκληρών δίσκων. Οι επαγγελματίες τεχνικοί ανάκτησης δεδομένων χρησιμοποιούν μια ποικιλία εφαρμογών λογισμικού και εργαλείων για να εντοπίσουν αρχεία που λείπουν, να εντοπίσουν κατεστραμμένους τομείς σε μια συσκευή αποθήκευσης, να αντιγράψουν τα περιεχόμενα των κατεστραμμένων δίσκων και να επιδιορθώσουν οποιαδήποτε φυσική ζημιά προκαλείται. Στη συνέχεια, ο τεχνικός θα μεταφέρει τα ανακτημένα δεδομένα σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου για ασφαλή ανάκτηση.

Οι επαγγελματίες ανάκτησης δεδομένων παρέχουν επίσης πρόσθετες υπηρεσίες, όπως λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ανάλυση και αποκατάσταση συστήματος αρχείων, αφαίρεση ιών, εξαγωγή κλειδιού κρυπτογράφησης και επαναφορά κωδικού πρόσβασης. Ανάλογα με τον τύπο του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε με τη συσκευή ενός πελάτη, επιλέγουμε διαφορετικές μεθόδους για να εξασφαλίσουμε επιτυχημένα αποτελέσματα. 

Κόστος Επαγγελματικής Ανάκτησης Υπηρεσιών

Το κόστος των υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων μπορεί να ποικίλλει , ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το εύρος του έργου. Συνήθως χρεώνεται μια αρχική αμοιβή για την αξιολόγηση και τη διάγνωση του προβλήματος για να καθορίσουν εάν τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν ή όχι. Εάν διαπιστωθεί ότι τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν, θα χρεωθεί μια πρόσθετη χρέωση με βάση τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση της εργασίας. Σε κάθε ενδεχόμενο παρέχεται μια εκτίμηση εκ των προτέρων. Μπορεί επίσης να εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής αποθήκευσης, όπως σκληρός δίσκος, μονάδα flash USB, κάρτα μνήμης κ.λπ., καθώς και από οποιουσδήποτε άλλους παράγοντες εμπλέκονται στην ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσει τα δεδομένα μου;

Η ανάκτηση δεδομένων είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά χαμένων ή κατεστραμμένων αρχείων από ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης. Οι επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων είναι ευρέως διαθέσιμες και προσφέρουν την πιο αξιόπιστη λύση για την ανάκτηση τυχόν διαγραμμένων, κατεστραμμένων ή μη προσβάσιμων δεδομένων. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως για τις επαγγελματικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων για την ανάκτηση δεδομένων.

Ο χρόνος που χρειάζεται μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για την ανάκτηση των απαιτούμενων πληροφοριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ο τύπος της συσκευής, το σύστημα αρχείων, η έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε και άλλα. Σε γενικές γραμμές, η χρήση τυπικών τεχνικών με ελάχιστη παρέμβαση υλικού μπορεί να διαρκέσει έως και μία ημέρα, ενώ περίπλοκες περιπτώσεις που περιλαμβάνουν εκτεταμένες εργασίες επισκευής ενδέχεται να απαιτούν ημέρες σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, εάν όλα πάνε καλά, οι απλές ανακτήσεις μπορούν συνήθως να ολοκληρωθούν εντός λίγων ωρών.

Δεδομένων αυτών των μεταβλητών, τα άτομα που αναζητούν άμεση ανάκτηση θα πρέπει να ερευνήσουν εκ των προτέρων τον επιλεγμένο ειδικό τους και να εξετάσουν τυχόν εγγυήσεις που προσφέρουν σχετικά με τους χρόνους διεκπεραίωσης και τα ποσοστά επιτυχίας προτού δεσμευτούν. 

Είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από μια συσκευή στην οποία έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων;

Είναι δυνατό για έναν χρήστη να ανακτήσει δεδομένα από μια συσκευή στην οποία έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αλλά η επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν:

-Τον τύπο τηλεφώνου ή συσκευής που χρησιμοποιείται.

-Είτε εκτελεί λειτουργικά συστήματα Android ή iOS είτε όχι.

-Εάν δημιουργήθηκαν αντίγραφα ασφαλείας πριν από την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

-Είτε εγκαταστάθηκε και χρησιμοποιήθηκε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών πριν από την επαναφορά.

Συμπέρασμα

Η απώλεια δεδομένων είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο στον συνεχώς αυξανόμενο ψηφιακό μας κόσμο. Οι φορητές συσκευές δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. Ωστόσο, με τις κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία, τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν γρήγορα και εύκολα. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ DIY και επαγγελματικών υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων πριν επιχειρήσετε την ανάκτηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Γνωρίζοντας πόσος χρόνος χρειάζεται για μια επαγγελματική υπηρεσία για να ανακτήσει τα δεδομένα σας, καθώς και ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες εάν κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής σας ή χρησιμοποιήσατε λογισμικό που δεν λειτούργησε, θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποια μέθοδος ανάκτησης είναι η καταλληλότερη για εσάς.

Η διαδικασία ανάκτησης των χαμένων πληροφοριών από μια φορητή συσκευή μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση και κατανόηση, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση ξανά στις πολύτιμες αναμνήσεις τους που είναι αποθηκευμένες στον σκληρό δίσκο του τηλεφώνου τους. Είτε κάποιος επιλέξει να ανακτήσει μόνος του τα δεδομένα του είτε να ζητήσει τη βοήθεια επαγγελματιών, τα άτομα δεν πρέπει ποτέ να χάσουν την ελπίδα ότι οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα μηνύματα, οι επαφές και άλλες πολύτιμες πληροφορίες μπορούν να εξακολουθήσουν να είναι προσβάσιμα ακόμα και μετά τη διαγραφή τους.

Συνολικά, όταν αντιμετωπίζουμε την απώλεια δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, υπάρχουν πολλοί δρόμοι που θα μπορούσε κανείς να ακολουθήσει για την ανάκτηση, ανάλογα με την κατάσταση. Ωστόσο, με τους σωστούς πόρους και την τεχνογνωσία που τα υποστηρίζουν, κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει τον ελέγχου των αρχείων του.

Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών
Σταδίου 39, Αθήνα, 2103616406
Δραγάτση 8, Πειραιάς, 2104131298

Οι Υπηρεσίες μας


Ιδιωτικές Έρευνες

Ιδιωτικές Έρευνες

Επαγγελματικές Έρευνες

Επαγγελματικές Έρευνες

Security - Συνοδείες

Συλλογή & Ταυτοποίηση DNA

Κινητά - Social Media

Κινητά - Social Media