Εντοπισμός αγνοουμένων με υπερσύστημα

Ενδοοικογενειακή βία
Ενδοοικογενειακή βία
13 Απριλίου 2012
Εγκληματική τάση: έμφυτη ή αποκτηθείσα;
Εγκληματική τάση: έμφυτη ή αποκτηθείσα;
12 Μαΐου 2020
Ενδοοικογενειακή βία
Ενδοοικογενειακή βία
13 Απριλίου 2012
Εγκληματική τάση: έμφυτη ή αποκτηθείσα;
Εγκληματική τάση: έμφυτη ή αποκτηθείσα;
12 Μαΐου 2020
Εντοπισμός αγνοουμένων με υπερσύστημα

Εντοπισμός αγνοουμένων με ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, κατάλληλο ακόμη και για την επίλεκτη ομάδα αστυνομικών του CSI, που καλείται να λύσει τα πιο σκοτεινά εγκλήματα. Αυτό έχει εφεύρει ο σχεδιαστής συστημάτων, ερευνητής και εφευρέτης Κωνσταντίνος Στρωματιάς.

Το υπερσύστημα και οι χρήσεις – δυνατότητές του

Οι χρήσεις του συστήματος

Ο εν αποστρατεία συνταγματάρχης που υπηρετούσε μέχρι και το 2009 στο σώμα Ερευνας και Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό, σύγχρονο σύστημα υψηλής τεχνολογίας. Το σύστημα θα μπορούσε να κάνει άτρωτη την Ελλάδα από κάθε απειλή. Το σύστημα «KΥΚΛΟΤΡΟΝ», το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει από μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις εκρηκτικές ύλες, όπλα, χημικά-πυρηνικά, νάρκες, ναρκωτικά σε θάλασσα και στεριά. Μπορεί να εντοπίσει ακόμη και… αγνοούμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη η εφεύρεση χρησιμοποιείται εδώ και λίγες ημέρες για πρώτη φορά στη χώρα μας. Το χρησιμοποιεί η Αγγελική Νικολούλη, για τον εντοπισμό αθλητικού παράγοντα που έχει εξαφανιστεί στη Νέα Μάκρη. Επίσης το χρησιμοποιεί ντετέκτιβ στη Θεσσαλονίκη, για τον εντοπισμό ενός άνδρα του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη.

Οι δυνατότητες του συστήματος

Το υπερσύστημα έχει εκπληκτικές δυνατότητες. Χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στη Ρωσία, για την ανίχνευση χημικών και πυρηνικών υλικών. Το υπερσύστημα έχει γνωστοποιηθεί στις ελληνικές αρχές. Αν και θα μπορούσε να αποτελέσει το δυνατό χαρτί για το υπουργείο Αμυνας, τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών, Εξαφανίσεων και φυσικά την Αντιτρομοκρατική το αγνόησαν τελείως . Το «ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ» θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην προστασία των πολιτών και των ζωτικών χώρων συναθροίσεως πολιτών. Για παράδειγμα αεροδρόμια, μετρό, λιμένες, μέσα μαζικής μεταφοράς, κυβερνητικά κτίρια κ.λπ. Η εφεύρεση αυτή πιστοποιήθηκε ως μέθοδος και υλοποιήθηκε σε πλήρες λειτουργικό σύστημα μετά από πολυετή επιστημονικά πειράματα. Εφαρμόζει σύγχρονες τεχνολογίες, όπως αυτές της μικροηλεκτρονικής και του φαινομένου του μαγνητικού συντονισμού λέει στην «Εspresso» o κ. Στρωματιάς. Ο συγκεκριμένος έχει στην κατοχή του δεκαέξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας, νόμιμα κατοχυρωμένα στον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Εντοπισμός αγνοουμένων, εκρηκτικών και η σταρτιωτική σημασία του συστήματος

Ανίχνευση εκρηκτικών ή αγνοούμενου χρησιμοποιώντας το DNA του

«Δεν απαιτείται η χρήση άλλου συστήματος για επιβεβαίωση της ύπαρξης των υλικών δομών που εντοπίζονται και καταγράφονται. Δεν αλλοιώνεται το εκρηκτικό γέμισμα από τη χρήση των συσκευών μαγνητικού συντονισμού. Επίσης δεν ενεργοποιούνται εκρηκτικοί μηχανισμοί από τη χρήση του συστήματος». Ο δημιουργός συμπληρώνει: «Μπορούμε να εντοπίσουμε από μεγάλες αποστάσεις, έως και 20.000 μέτρα, εκρηκτικές ύλες, νάρκες, όπλα, μέταλλα και φυσικά αν έχουμε το DNA του αγνοούμενου, έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε στο σημείο όπου βρίσκεται. Είναι δυνατή η ψηφιακή καταγραφή εκρηκτικών υλών από μεγάλες αποστάσεις, χωρίς ο κατέχων τρομοκράτης να το αντιλαμβάνεται. Αυτό έχει συνέπεια την υλοποίηση “αόρατης” παρακολούθησης και καταγραφής κινήσεων τρομοκρατικών ομάδων».

Ανίχνευση εχθρικών στρατευμάτων

Οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί από το 2007 με σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο κ. Στρωματιάς στο ΓΕΕΘΑ. Μέχρι και σήμερα περιμένει την απάντηση. Οι ξένες υπηρεσίες στις οποίες απευθύνθηκα αμέσως κατάλαβαν ότι το “ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ” είναι άριστη λύση για εντοπισμό στόχων μέσα από κινούμενο όχημα, για προστασία VIP και συναφών αποστολών. Επίσης αποτελεί μοναδική λύση για προστασία από εκρηκτικά κινούμενου οχήματος ή πομπής οχημάτων. Είναι μοναδικό παγκόσμια για στρατιωτική χρήση. Εντοπίζονται άρματα μάχης, πάσης φύσεως οπλισμένα στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης, πυροβολαρχίες, αποθήκες πυρομαχικών, πλοία επιφανείας, υποβρύχια και άλλα μέσα -κινούμενα και μη- που φέρουν πυρομαχικά από αποστάσεις χιλιομέτρων» τόνισε ο κ. Στρωματιάς και πρόσθεσε: «Εντοπίζονται κινήσεις εχθρικών στρατευμάτων (και μεμονωμένων ανδρών) από χιλιόμετρα, νύχτα και μέρα, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, στη Ρωσία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την ανίχνευση χημικών και πυρηνικών υλικών».

Η μεγάλη απόσταση ανίχνευσης βοηθά στην πρόληψη εχθρικών επιχειρήσεων

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη προειδοποίηση ύπαρξης εκρηκτικών υλών-πυρομαχικών-ναρκωτικών, ανθρώπινης ύπαρξης και άλλων υλικών δομών. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένα σύστημα που να έχει την ικανότητα να εντοπίζει εκρηκτικές ύλες από μεγάλες αποστάσεις. Τα υπάρχοντα μέχρι σήμερα συστήματα εντοπίζουν εκρηκτικά στα 90-100 μέτρα. Η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας για τυποποιημένο ελάχιστο ποσό εκρηκτικής ύλης στρατιωτικών προδιαγραφών (1/2 λίβρα ΤΝΤ) είναι τα 300 μέτρα.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την επικινδυνότητα χρήσης των συνήθων συστημάτων εντοπισμού εκρηκτικών που διατίθενται στο εμπόριο» τονίζει ο εφευρέτης και συνεχίζει: «Επιπλέον δεν είχαμε μέχρι σήμερα δυνατότητα να εμποδίσουμε τρομοκράτες ή δολιοφθορείς να πλησιάσουν τους στόχους τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το “ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ” λοιπόν μπορεί να ανιχνεύσει εκρηκτικά και άλλους στόχους σε μεγάλη απόσταση (αρκετά χιλιόμετρα), να τους εντοπίσει επακριβώς σε ψηφιακό χάρτη και να τους καταγράψει σε ψηφιακή βάση δεδομένων. Δίνει την επιχειρησιακή δυνατότητα και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας και να εξαλείψουν την απειλή έγκαιρα, προτού αυτή πλησιάσει στον στόχο. Ανιχνεύει και εντοπίζει στόχους σε αποστάσεις από 0 έως 20 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη μάζα που διαθέτουν.

Σε επίσημες δοκιμές σε χώρα του Κόλπου εντοπίστηκε στρατιωτική βάση σε απόσταση 115 χιλιομέτρων». Αποτελεί ιδανική λύση για επιτήρηση οικιών, VIP, συνεδριακών χώρων, διεθνών εμπορικών κέντρων, διυλιστηρίων, αγωγών καυσίμων, αεροδρομίων, σταθμών (τρένων, λεωφορείων, πλοίων κ.λπ.). Βρίσκει άριστη εφαρμογή στον έλεγχο εμπορευματοκιβωτίων, εκρηκτικών ουσιών, ναρκωτικών κρυμμένων σε κάθε μέσο με κάθε τρόπο και από μεγάλη απόσταση.

Εντοπισμός αγνοουμένων από τηλεοπτική εκπομπή με χρήση του συστήματος

Η Αγγελική Νικολούλη, που το επάγγελμα της είναι εντοπισμός αγνοουμένων, ήρθε σε επαφή με τον Κωνσταντίνο Στρωματιά και μαζί διεξάγουν έρευνες στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη για τον εντοπισμό του 48χρονου Κώστα Κολιαβασίλη, αθλητικού παράγοντα στην ποδοσφαιρική ομάδα Μαρκό, στο Μαρκόπουλο, ο οποίος αγνοείται από τις 31 Μαρτίου. Ο ίδιος προτού εξαφανιστεί αποκάλυψε στην αδελφή του και σε έναν φίλο του ότι θα συναντούσε μια παρέα, ανάμεσά τους κάποιον Δημητρίου αγνώστων λοιπών στοιχείων, στο Πόρτο Ράφτη προκειμένου να του παραδώσουν ομόλογα από τις επενδύσεις.

O γνωστός ιδιωτικός ντετέκτιβ Δημήτρης Πελεκάσης με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου όπλου διεξάγει έρευνες στη Θεσσαλονίκη, για τον εντοπισμό ενός άνδρα. «Δεν μπορώ να σας πω πολλά αυτή τη στιγμή. Η γυναίκα του αγνοούμενου υποστηρίζει χρόνια τώρα ότι ο άνθρωπος έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Η ηλικιωμένη μητέρα του όμως υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα δολοφονίας. Οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο» σημείωσε ο κ. Πελεκάσης στην «Espresso».

Ένα άρθρο του ντετέκτιβ Νίκου Πελεκάση στην espresso.

“Το ανωτέρω κείμενο  ενδέχεται να είναι ενδεικτικό πρακτικών και μεθόδων που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Ορισμένες τακτικές και μέθοδοι ενδέχεται πλέον να είναι με εφαρμόσιμες βάση του νέου νόμου 5005/22 που αφορά τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών.”

Call Now Button