Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή

Συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων
Έβαλα Ντετέκτιβ
4 Οκτωβρίου 2010
Τροχαία Ατυχήματα
Τροχαία Ατυχήματα
31 Δεκεμβρίου 2010
Συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων
Έβαλα Ντετέκτιβ
4 Οκτωβρίου 2010
Τροχαία Ατυχήματα
Τροχαία Ατυχήματα
31 Δεκεμβρίου 2010
Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή

Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή.

Ένα γεγονός που προβληματίζει όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας είναι η ασφάλεια των δεδομένων τα οποία διατηρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η σημασία των κρίσιμων δεδομένων – Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή.

Είναι γεγονός πως αρκετές φορές έχουν βρεθεί κακόβουλα λογισμικά σε χρήστες και έχουν διαρρεύσει πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου, προσφορές διαγωνισμών, πελατολόγια αλλά ακόμα και προσωπικές πληροφορίες και έγγραφα. Η υποκλοπή των πληροφοριών αυτών μπορεί να αποβεί καταστροφική για μία επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται όχι μόνο στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα.

Εκεί όπου τα antivirus δεν μπορούν να επέμβουν – Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή.

Τα antivirus μπορούν να σταματήσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τέτοιου είδους λογισμικά, δεδομένου ότι γίνεται ορθή χρήση των προγραμμάτων αυτών. Δεν φτάνει μόνο να εγκατασταθεί ένα antivirus ή firewall στον κάθε υπολογιστή της επιχείρησης. Θα πρέπει και ο χρήστης να γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί το εκάστοτε πρόγραμμα. Οι hackers έχουν πλήρη γνώση των προγραμμάτων αυτών και μπορούν εύκολα να παραπλανήσουν τους χρήστες. Ορισμένες φορές παραπλανούν ακόμα και τα προγράμματα προστασίας.

Ένας χρήστης μπορεί να παραπλανηθεί με μεθόδους όπως είναι το phishing φτάνει μόνο να γνωρίζει ένα από τα e-mail με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. Ο επίδοξος hacker φτιάχνει ένα ακριβώς ίδιο λογαριασμό e-mail με αυτόν που εμείς έχουμε συνηθίσει να ανταλλάσσουμε καθημερινά μηνύματα και μας στέλνει μία εικόνα ή ένα link το οποίο γράφει κάτι σχετικό με τον τομέα ενδιαφέροντός μας. Όταν αυτός ο σύνδεσμος ανοιχτεί, εάν είναι «καλοστημένος» δεν αναγνωρίζεται από την ασπίδα προστασίας ως ιός, αλλά ακόμα και αν δεν είναι τόσο επαγγελματικά φτιαγμένος ποιος θα φανταστεί ότι το e-mail με το οποίο μιλάει τακτικά του έχει στείλει κακόβουλο λογισμικό;

Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή

Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή:

Εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού στο δίκτυο

Ο παραπάνω τρόπος είναι ένας από τους πολλούς του οποίους χρησιμοποιούν για την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα. Ένας έμπειρος χρήστης ίσως αναγνωρίσει το κακόβουλο λογισμικό και δεν το ανοίξει, δεν αρκεί όμως να είναι μόνο ένας ο γνώστης καθώς οι επιθέσεις τέτοιου τύπου λειτουργούν αλυσιδωτά. Εάν προσβληθεί ένας υπολογιστής από το σύστημα της επιχείρησης είναι πολύ εύκολο να προσβληθούν και οι ανώτερες βαθμίδες μέσω άλλων τεχνικών.

Εκπαίδευση προσωπικού στην ασφάλεια δεδομένων – Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή.

Το προσωπικό πρέπει να εκπαιδεύεται στην ηλεκτρονική ασφάλεια των δεδομένων και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι των υπολογιστών για επιβλαβή λογισμικά, τα οποία ίσως και να μην αναγνωρίζονται από το σύστημα προστασίας των window ή Linux, αλλά έχουν όμως μη δικαιολογημένη πρόσβαση σε αρχεία του υπολογιστή μας.

Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή

Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Αθήνα, Νίκος Πελεκάσης και συνεργάτες, λειτουργεί επιτυχημένα από το 1980 έως και σήμερα. Το προσωπικό μας απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματιές που παραμένουν διαρκώς ενημερωμένοι τόσο για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις όσο και για τις πιο σύγχρονες πρακτικές αντιπαρακολούθησης. Μέσα από τακτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε το επίπεδο και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας.

Ιδιωτικές έρευνες – Υπηρεσίες Ντετέκτιβ σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και Πανελλαδικά

Το δίκτυο συνεργατών μας διευρύνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, με αποτέλεσμα να διασφαλίζουμε το υψηλό ποσοστό των επιτυχιών μας σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνουμε. Κατά συνέπεια, διαθέτουμε την δυνατότητα να καλύψουμε υποθέσεις σε Αθήνα, Πειραιά αλλά και πανελλαδικά, με εγγυημένα αποτελέσματα. Με βασικές αρχές μας την εχεμύθεια, την ασφάλεια και την αμεσότητα, το γραφείο μας παρέχει στους πελάτες του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ντετέκτιβ.

Ο Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος έχει υπηρετήσει μια επιτυχημένη θητεία στην Ελληνική Αστυνομία και τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ελλάδος. Η καταξιωμένη του προϋπηρεσία και οι γνώσεις που απέκτησε εκτελώντας την θητεία του στις υπηρεσίες αυτές, αποτέλεσαν έναν αρωγό για την ίδρυση ενός από τα κορυφαία γραφεία ιδιωτικών ερευνών της Ελλάδος, που λειτουργεί από το 1980 με τεράστιο ποσοστό επιτυχιών. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία, μπορείτε να εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες του γραφείου μας χωρίς κανέναν δισταγμό.

Αυτό μου μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γραφεία, πέραν της πολυετούς μας εμπειρίας, είναι φυσικά οι γνώσεις των ιδιωτικών ερευνών σε βαθμό που δεν διαθέτει κανένας άλλος. Το βασικότερο είναι ότι εμείς ΔΕΝ κάνουμε λάθη. Το προσωπικό μας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με εσάς, προκειμένου να σας παρέχουν έγκαιρα και έγκυρα τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

Η εμπειρία του παρελθόντος και η σύγχρονη τεχνολογία μας, είναι το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε υπόθεση που αναλαμβάνουμε.

Ασφάλεια δεδομένων και υπολογιστή.

“Το ανωτέρω κείμενο  ενδέχεται να είναι ενδεικτικό πρακτικών και μεθόδων που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Ορισμένες τακτικές και μέθοδοι ενδέχεται πλέον να είναι μη εφαρμόσιμες βάση του νέου νόμου 5005/22 που αφορά τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών.”

Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών
Σταδίου 39, Αθήνα, 2103616406
Δραγάτση 8, Πειραιάς, 2104131298

Call Now Button