Ταυτοποίηση Γενετικού Υλικού

Συνεργασία με εξειδικευμένο κέντρο ταυτοποίησης DNA

Εξιχνίαση υποθέσεων με ταυτοποίηση DNA

Το γραφείο ιδιωτικών ερευνών Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες είναι το πρώτο γραφείο στην Ελλάδα που ανέπτυξε συνεργασία με εξειδικευμένο κέντρο ταυτοποίησης DNA. Η συλλογή του γενετικού υλικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιδιωτικές έρευνες. Για παράδειγμα, στην ταυτοποίηση πατρότητας, ταυτοποίηση συγγένειας, σε περιπτώσεις κλοπών, σε ιατροδικαστικές υποθέσεις, υποθέσεις δολοφονιών, βιασμού, ξυλοδαρμού κ.α. Η ταυτοποίηση DNA έχει στο 99% των περιπτώσεων έχει πλήρη νομική υπόσταση και μπορεί να παρουσιαστεί σε δικαστική αίθουσα, αποτελώντας αδιάψευστο αποδεικτικό στοιχείο. Το γραφείο μας αναλαμβάνει την συλλογή του γενετικού υλικού, εφόσον ο τρόπος αυτός δεν παραβιάζει τον ποινικό κώδικα.


Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια DNA μπορούν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση πολλών εγκληματικών ενεργειών με την εξέταση του βιολογικού υλικού που μπορεί να εντοπισθεί στον τόπο τέλεσης μιας εγκληματικής ενέργειας. Εκμεταλλεύσιμα στοιχεία μπορεί να αποτελέσουν κηλίδες αίματος ή ακόμη και φαγητό που μπορεί να έχει δοκιμάσει ο δράστης και να έχει αφήσει δείγματα σάλιου. Ακόμη και τα πιο ευπαθή γενετικά υλικά (όπως ο ιδρώτας και το σάλιο), αν δεν είναι άμεσα εκτεθειμένα στον ήλιο ή την υγρασία, είναι δυνατό να κρατήσουν το γενετικό υλικό ανέπαφο μέχρι και δύο χρόνια.


Στο υπερσύγχρονο εργαστήριο διαπιστώνεται αν το DNA είναι αξιοποιήσιμο και η ποσότητά του επαρκής. Ακολουθεί η ανάλυσή του σε τρία στάδια από τα μηχανήματα ακριβείας, στα οποία γίνεται έλεγχος, σύγκριση και πιθανή εξακρίβωση ομοιότητας των δειγμάτων DNA στο βαθμό που θα αποκλείεται πρακτικά η πιθανότητα λάθους.


Οι Υπηρεσίες μας


Ιδιωτικές Έρευνες

Ιδιωτικές Έρευνες

Επαγγελματικές Έρευνες

Επαγγελματικές Έρευνες

Security - Συνοδείες

Συλλογή & Ταυτοποίηση DNA

Κινητά - Social Media

Κινητά - Social Media