Drone στις ιδιωτικές έρευνες

Εξιχνίαση κλοπών
Εξιχνίαση κλοπών: Πώς λειτουργεί ένας Ντετέκτιβ
4 Νοεμβρίου 2023
Drone στις ιδιωτικές έρευνες

Drone στις ιδιωτικές έρευνες

 

Το γραφείο Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες διαθέτει drone με εικόνα και βίντεο υψηλής ευκρίνειας για έρευνες αγνοουμένων ατόμων καθώς και κάθε είδους αναζήτηση – εξερεύνηση μεγάλου και δυσπρόσιτου χώρου. Το  drone με σωστό χειρισμό έχει τη δυνατότητα ακόμα και να περάσει από ένα ανοιχτό παράθυρο σπιτιού ή από το ανοιχτό τζάμι ενός αυτοκινήτου. Η χρήση drone στις ιδιωτικές έρευνες έχει βρει ευρύ φάσμα εφαρμογής λόγω της δυνατότητάς του να πλησιάζει σημεία τα οποία δεν γίνεται να πλησιαστούν με φυσική παρουσία ενός ατόμου, καθώς μπορεί να γίνει αντιληπτό ή να μην υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης του σημείου αυτού.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τους ιδιωτικούς ερευνητές, επεκτείνοντας τις δυνατότητές τους στις έρευνες παρακολούθησης πέρα από τις συμβατικές μεθόδους. Στον τομέα της αεροφωτογραφίας και της κινηματογράφησης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό για δημιουργικούς σκοπούς.

Ωστόσο, η υιοθέτησή τους στον τομέα των ιδιωτικών ερευνών έχει φέρει επανάσταση στις πρακτικές επιτήρησης, απελευθερώνοντας τους ερευνητές από τα όρια των πνιγηρών οχημάτων που είναι οπλισμένα με κάμερες υψηλής ισχύος. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και η εναέρια επιτήρηση συχνά προκαλούν μια σειρά αντιδράσεων που συνήθως συνδέονται με στρατιωτικές εφαρμογές και ανησυχίες σχετικά με την παρεμβατική επιτήρηση.

Ενώ η ιδέα της χρήσης ενός προσωπικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους για επιτήρηση μπορεί να είναι δελεαστική, είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωριστούν οι πιθανές νομικές και ηθικές παγίδες. Οι νόμοι περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι, και εδώ, οι ιδιωτικοί ερευνητές διαπρέπουν ως ειδικοί στον τομέα. Διαθέτουν την απαιτούμενη αδειοδότηση και τις γνώσεις για να περιηγηθούν επιδέξια στο πολύπλοκο νομικό τοπίο της επιτήρησης με drone. Αυτό διασφαλίζει την αυστηρή τήρηση των κανονισμών και των δεοντολογικών προτύπων της εκάστοτε χώρας, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα της διαδικασίας έρευνας.

Ο ρόλος των drone στις ιδιωτικές έρευνες.

Οι ιδιωτικοί ερευνητές αξιοποιούν τη δύναμη τα Drone στις ιδιωτικές έρευνες για πολλούς σκοπούς, ενισχύοντας τις ικανότητές τους στην επιτήρηση. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι διαδεδομένοι τρόποι με τους οποίους οι ιδιωτικοί ερευνητές χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διευκολύνουν τις έρευνές τους:

  • Εναέρια επιτήρηση: Εξοπλισμένα με κάμερες υψηλής ανάλυσης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιωτικούς ερευνητές να καταγράφουν από αέρος πλάνα και εικόνες των δραστηριοτήτων των υποκειμένων ή συγκεκριμένων τοποθεσιών. Αυτή η υπερυψωμένη προοπτική αποδεικνύεται πλεονεκτική για την παρακολούθηση των κινήσεων και την εξασφάλιση ολοκληρωμένων αποδεικτικών στοιχείων.
    Προπαρακολούθηση: Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμεύουν ως πολύτιμα εργαλεία αναγνώρισης, ανιχνεύοντας περιοχές πριν από την έναρξη της επίγειας επιτήρησης. Βοηθούν στον εντοπισμό πιθανών εμποδίων, σημείων εισόδου και εξόδου και βέλτιστων πλεονεκτικών θέσεων για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.
  • Συλλογή αποδεικτικών στοιχείων: Τα Drone στις ιδιωτικές έρευνες παίζουν απαραίτητο ρόλο στη συλλογή οπτικών αποδεικτικών στοιχείων, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο. Αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία τεκμηριώνουν υποθέσεις στο δικαστήριο, καταγράφοντας δραστηριότητες, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των υποκειμένων και καταγράφοντας πλάνα από καίριες τοποθεσίες.
  • Υποστήριξη δικαστικών υποθέσεων: Το εναέριο υλικό και οι εικόνες που λαμβάνονται μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναλαμβάνουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη δικαστικών διαδικασιών. Παρέχουν μια σαφή και αμερόληπτη προοπτική, ενισχύοντας τα νομικά επιχειρήματα και αναβαθμίζοντας την παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων στο δικαστήριο.
  • Ασφαλιστικές απαιτήσεις: Οι ιδιωτικοί ερευνητές αξιοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την ταχεία εκτίμηση των ζημιών ιδιοκτησίας, των σκηνών ατυχημάτων και των ασφαλιστικών απαιτήσεων. Αυτή η τεχνολογία επιταχύνει τη διαδικασία αποζημιώσεων παρέχοντας στους ασφαλιστές ολοκληρωμένες πληροφορίες για την κατάσταση.
  • Έρευνα και διάσωση: Τα Drone στις ιδιωτικές έρευνες συμβάλλουν σημαντικά στις αποστολές έρευνας και διάσωσης καλύπτοντας γρήγορα εκτεταμένες περιοχές και βοηθώντας στον εντοπισμό αγνοουμένων ή ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
  • Επιτήρηση μεγάλων περιοχών: Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπερέχουν στην επιτήρηση τεράστιων εκτάσεων, συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων ιδιοκτησιών και εκτεταμένων τοπίων, όπου οι παραδοσιακές μέθοδοι επιτήρησης μπορεί να αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικές.
  • Πραγματογνωμοσύνη τροχαίων ατυχημάτων: Τα Drone στις ιδιωτικές έρευνες παρέχουν ολοκληρωμένες εναέριες απόψεις των σκηνών ατυχημάτων στις έρευνες ατυχημάτων. Αυτό βοηθά στην ανακατασκευή ατυχημάτων και στον προσδιορισμό της υπαιτιότητας.
  • Περιβαλλοντική παρακολούθηση: Οι ιδιωτικοί ερευνητές χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως η τεκμηρίωση περιβαλλοντικών παραβιάσεων ή η παρακολούθηση αλλαγών σε φυσικά τοπία, εμπρησμοί κλπ.

Ντετέκτιβ Πελεκάσης Νίκος και Συνεργάτες
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών
Σταδίου 39, Αθήνα, 2103616406
Δραγάτση 8, Πειραιάς, 2104131298

Call Now Button