Επαναφορά δεδομένων κινητού

Απάτη στα social media μέσω phishing
18 Ιουλίου 2010
Διάρρηξη σπιτιού και αποτροπή
22 Αυγούστου 2010

Τα κινητά τηλέφωνα είναι κατεστραμμένα σε διάφορες καταστάσεις. Για παράδειγμα, το κινητό σας μπορεί να πέσει στο έδαφος όταν προσπαθείτε να το βγάλετε ή να το τοποθετήσετε στην τσέπη σας. Τα μικρά παιδιά μπορεί να σπάσουν το smartphone σας κατά λάθος. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε πως πραγματοποιείται μία επαναφορά δεδομένων κινητού.

Περιπτώσεις επαναφοράς δεδομένων κινητού


Κακόβουλο λογισμικό σε κινητό

Όταν το κινητό καταστρέφεται, συνήθως προσευχόμαστε τα δεδομένα που αποθηκεύτηκαν στο κινητό να επιβιώσουν. Όταν το κινητό σας είναι σπασμένο, μπορείτε να το πάτε σε ένα κατάστημα επισκευών. Οι τεχνικοί μπορεί να αλλάξουν τα κατεστραμμένα εξαρτήματα και να διορθώσουν το τηλέφωνο. Εάν το τηλέφωνο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη και δεν μπορεί να επισκευαστεί, μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα νέο. Μερικές φορές τα δεδομένα μπορεί να χαθούν για πάντα και δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να ανακτηθούν.

Επαναφορά δεδομένων κινητού από κάρτες μνήμης

Το κινητό σας τηλέφωνο πρέπει να επισκευαστεί από επαγγελματίες. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιες λύσεις ανάκτησης δεδομένων που μπορείτε να ακολουθήσετε για την επαναφορά δεδομένων κινητού. Όταν το τηλέφωνό σας είναι κατεστραμμένο, μπορείτε πρώτα να βγάλετε οποιαδήποτε κάρτα SD ή κάρτα SIM. Αυτά τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να αποθηκεύσουν ορισμένα δεδομένα που θέλετε, όπως επαφές στην κάρτα SIM, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και άλλα έγγραφα στην κάρτα SD. Μπορείτε να βάλετε την κάρτα SD στην υποδοχή της κάρτας ενός υπολογιστή ή να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών ή συσκευή προσαρμογής που να συνδέει τον υπολογιστή με το κινητό τηλέφωνο, για να δείτε αν τα δεδομένα βρίσκονται ακόμα εκεί. Εισαγάγετε την κάρτα SIM σε ένα λειτουργικό τηλέφωνο για να δείτε αν υπάρχουν ακόμα επαφές.

Σε περίπτωση που η οθόνη αφής της συσκευής έχει καταστραφεί, δεν ανταποκρίνεται ή είναι μαύρη χωρίς να εμφανίζεται τίποτα, αλλά έχει εν μέρει λειτουργικότητα και μπορεί να ανοίξει, υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί το κινητό σας με τον υπολογιστή και να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων από το κινητό στον υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε το τηλέφωνο στο κέντρο εξυπηρέτησης της αντίστοιχης εταιρείας ή σε ένα συνεργείο επισκευών. Τα τηλέφωνα που έχουν βλάβη λόγω νερού είναι πιο δύσκολες περιπτώσεις ανάκτησης δεδομένων.

Γενικές οδηγίες για επαναφορά δεδομένων κινητού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο εξαγωγής δεδομένων κινητού Android για να ανακτήσετε δεδομένα από το κατεστραμμένο τηλέφωνο. Αυτή η λύση μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε επαφές, μηνύματα κειμένου, ιστορικό κλήσεων, ιστορικό συνομιλιών του WhatsApp, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και άλλα έγγραφα από μια κατεστραμμένη συσκευή Android. Εάν μεταφέρετε το σπασμένο τηλέφωνο σε μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων, μπορεί να σας κοστίσει από μερικές εκατοντάδες ευρώ μέχρι και σε περισσότερα από 1000 ευρώ και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις μπορεί να είναι περισσότερα.

Μερικές φορές, όταν έχετε πολύ ευαίσθητα δεδομένα αποθηκευμένα στο κατεστραμμένο τηλέφωνο, δε θα ήταν σωστό να στείλετε το τηλέφωνο σε ένα κατάστημα επισκευών. Επομένως, ίσως είναι σοφή επιλογή να δοκιμάσετε πρώτα κάποια λογισμικά ανάκτησης δεδομένων. Ωστόσο, αυτή η λύση λειτουργεί για μερικά πιο δημοφιλή τηλέφωνα και tablet Samsung Galaxy αυτή τη στιγμή. Εάν χρησιμοποιείτε άλλα κινητά τηλέφωνα, όπως LG, HTC, Motorola, Lenovo, Nexus, ίσως χρειαστεί να περιμένετε για μελλοντικές αναβαθμίσεις ή να δοκιμάσετε άλλες λύσεις.


Παρακολούθηση κινητού

Λάβετε υπόψη σας ότι η ανάκτηση δεδομένων από κινητό με επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν είναι δυνατή. Κάθε φορά που κάνετε επαναφορά του τηλεφώνου σας, αυτό αντικαθιστά όλα τα δεδομένα και δεν μπορεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων.

Πρόληψη με αντίγραφα ασφαλείας

Τέλος, η τακτική λήψη αντιγράφων ασφαλείας στο τηλέφωνό σας είναι η καλύτερη πρακτική. Η απώλεια δεδομένων μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και συμβαίνει ξαφνικά. Τα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας ωστόσο μπορεί να μην είναι πρακτικά για όλους τους χρήστες. Για αυτό το λόγο, μπορείτε να δημιουργείτε εβδομαδιαία ή ακόμη μηνιαία αντίγραφα ασφαλείας. Επίσης, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας από το τηλέφωνο σε έναν υπολογιστή πριν και μετά τις διακοπές και τα ταξίδια σας.

Call Now Button